10 milionë udhëtarë në aeroportin e Tiranës, Prishtinës dhe të Shkupit

0
59

Aeroporti i Tiranës, i Prishtinës dhe ai i Shkupit kanë regjistruar rritje të fluturimeve dhe udhëtarëve gjatë vitit 2022, krahasuar me vitin 2021. Viti që lamë pas ishte vit i rimëkëmbjes së fuqishme pas-pandemike edhe për aviacionin. Heqja e ndalesave dhe kufizimeve për udhëtim bëri që numri i udhëtarëve të rritet ndjeshëm dhe në aeroporte të kthehet trafiku i zakonshëm.

TRT Balkan ju sjell një performancat e tri aeroporteve të rajonit – Tiranës, Prishtinës dhe Shkupit – gjatë vitit 2022.

Pesë milionë udhëtarë frekuentuan aeroportin e Tiranës gjatë vitit

Më 19 dhjetor të vitit 2022, Tirana International Airport regjistroi udhëtarin e pesëmiliontë për këtë vit. Me mbi 30 mijë fluturime këtë vit, aeroporti ka shënuar rritje të trafikut të pasagjerëve për 80% krahasuar me vitin 2021.

Sipas autoriteteve, mbi 15 mijë udhëtarë kanë frekuentuar aeroportin vetëm më 30 dhjetor, një ditë para ndërrimit të motmoteve.

Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës ofron udhëtime në gjithsej 65 destinacione në botë.

Gati 3 milionë udhëtarë në aeroportin e Prishtinës