Thaçi i vetmuar

Nuk është e rastësishme vetmia e Hashim Thaçit në këtë kohë, kur ai ka më së shumti nevojë për aleatë politikë. Të gjithë e kanë lënë në baltë. Duke mos e pasur as partnerin e qeverisjes së kaluar Behgjet Pacollin, Hashim Thaçi po e paguan tash çmimin e veprimeve të mëhershme.

Ai disa herë ka fituar me parti të vogla politike karshi ish rivalëve të tij, Isa Mustafa e Ramush Harandinajt, por edhe ndaj ish bashkëpunëtorit Fatmir Limaj. Thaçi ka mbetur i vetëm në çështjen e madhe.

Njohës të zhvillimeve politike, thonë se të gjithë ata që bashkëpunuan me Thaçin përjetuan humbje dhe kësisoj secili i frikësohet një aleance me të.

Marrëveshja e arritur në prill të 2011 për nominimin e Atifete Jahgajes për presidente të Republikës të Kosovës, në mes të Thaçit-Mustafës-Pacollit, është shkelur nga Thaçi, paszgjedhor po injoron apo nuk po pranon që të bëhet pjesë e qeverisë së tij”, ka thënë Mushkolaj. /Tribuna/