Bateria e iPhone SE më e mirë sesa ajo e iPhone 6s dhe Galaxy S7

16327-13037-iphonese-duo-l-780x439

Jetëgjatësia e baterisë mund të jetë një tipar i rëndësishëm dallimi për iPhone SE, pasiqë telefoni më i vogël i Apple e ka dëshmuar se ka bateri e cila mund të zgjasë shumë më shumica e atyre që janë në telefonat më të shtrenjtë – përfshirë këtu edhe  iPhone 6s dhe Galaxy S7.

Sipas stres-testeve të të fundit nëpër faqet e internetit që janë shumë të ndritshme, iPhone SE ka arritur të zgjasë deri në 10 orë, raporton Wall Street Journal.

Ky rekord ishte më i mirë dhe zgjaste më shumë sesa në dy modelet tjera të pajisjeve të Apple, iPhone6s si dhe iPhone 5s.

Jetëgjastësia e ekranit të telefonit shpesh është burimi më i madh i ikjes së baterisë, bashkë me rrjetin WiFi me të cilin kjo është në konkurrencë të ngushtë.

iPhone SE kryesonte me pothuajse tri orë përpara kundrejt Galaxy S7, telefonit më të ri të Samsung, i cili megjithatë ka ekranin me 5.1-inç Quad HD (2,560-1,440). Ndërkaq, iPhone 6s ka ekranin me 4.7-inç në 1,334-750 pikselë.

Paraporositë për iPhone SE tashmë kanë filluar. Pajisja fillimisht do të jetë në dispozicion në 13 tregje, por të vijë në 47 vende të tjera muajin e ardhshëm.