Përdorimi i telefonit në errësisë mund të ju verbërojë!

para-daljes-s-euml-iphone-android-nuk-mb-euml-shteste-telefonat-me-ekranin-e-ndjesh-euml-m-n-euml-prekje_hd-780x439

Dy femra janë diagnostifikuar me “verbëri të përkohshme nga telefoni i tyre mobil” pasi kanë vuajtur periudha të humbjes së pamjes pas përdorimit të telefonit në terr.

Raporti i publikuar në gazetën angleze të medicinës tregon se dy femra, 22 dhe 40 vjecare, kanë humbur pamjen për periudha deri në 15 minuta dhe nuk janë diagnostifikuar për disa ditë pasi që doktorët nuk kanë gjetur asgjë gabim tek pamja e tyre.

Më pas, doktori Gordon Plant ka zbuluar se arsyeja për verbërimin e tyre ka qenë përdorimi i telefonit në terr, para gjumit.

Kjo sëmundje është sqaruar të ketë ndodhur pasi që njëri sy ka qenë i mbuluar me jastëk, dhe ka shkaktuar procesim të ngadaltë të informatave në të.