Ja si mund të keni bark të sheshtë edhe pa stërvitje

unnamed-6-780x439

Gjithnjë e më shumë njerëzit nuk kanë kohë për ushtrime dhe regjim të veçantë të ushqimit për shkak të ritmit të shpejtë të të jetuarit, por edhe mungesës së kohës.

Krahas me këtë, ka gjithnjë e më shumë femra që janë të pakënaqura me pamjen e tyre, sepse nuk kanë pak më shumë kohë t’ia kushtojnë vetes, transmeton Kosovapress.

Ja disa mënyra se si mund të keni bark të sheshtë edhe pa dieta e ushtrime:

Tërheqja e barkut

Tërheqja e barkut është ushtrim i shkëlqyer për rrafshimin e barkut. Është i thjeshtë, i lehtë, dhe gjithashtu i trajnoni edhe muskujt.

Më shumë ujë

Kur nuk pini ujë të mjaftueshëm, trupi juaj e mbanë atë për hidratim, dhe për këtë arsye barku rritet. Kur pini mjaft ujë, nuk do të ketë nevojë për ruajtjen e tij në bark, kështu që edhe barku juaj do të jetë më i sheshtë. Duhet të pini mesatarisht 1,5 deri 2 litra ujë në ditë.

Përtypja e ushqimit

Nuk na kanë mësuar për asgjë se ushqimin duhet ta përtypim minimum 30 herë. Ky rregull është shumë i rëndësishëm, sepse në këtë mënyrë ushqimi në gojë shpërbëhet mjaftueshëm që të mos krijojë mundim në stomak, gjegjësisht, organizmi e ka më të lehtë ta tretë atë.