Facebook luftë të hapur kundër Fake-News, hap qendrën gjigante

fb-fake-news1

Fake Neës është tashmë një nga problematikat kryesore lidhur me mediat, madje viti i kaluar u konsiderua si viti i FakeNeës.

Facebook pritet të hapë muajt në vijim një qendër në Barcelonë, ku do të kontrollohen lajmet e rremeose siç quhen ndryshe “fakeneës’.

Sipas mediave spanjolle qendra do të ketë 500 punonjës dhe do të vendoset në kullën e quajtur “Agbar”.

Këto zyra që do të merren me luftën kundër lajmeve të rreme do të administrohen nga kompania “Competence Call-Center”.

Muajin që shkoi, Komisioni Europian dha dy muaj kohë për aministratorët që të paraqesin planin kundër lajmeve të rreme. /albeu.com/