Aksidenti në Llaskarcë, Prokuroria: Është manipuluar tahografi

prokuroria-6hpehs3ytgp7ixt2xpa8q9mpa2bfwvycifjqolj8yt4

Prokuroria Themelore Publike ka publikuar rezultatet e hetimit që kanë shkaktuar aksidentin tragjik në Llaskarcë ku u mori jetën të paktën 15 personave. Sipas prokurorit, Sasho Rajçev hetimi ka zbuluar se aksidenti ka ndodhur për shkak shpejtësisë së madhe dhe parregullsisë së frenave të autobusit dhe se është manipuluar tahografi. Shoferi ka vozitur me shpejtesi 99 km/h ndërsa shpejtësia e lejuar në atë rrugë për autobusët e tonazhit të lartë është 80 km/h. Në momentin e aksidentit shoferi nuk përdorte telefonin. Nga Prokuroria pohojnë se shoferi vuan nga diabeti por në momentin e drejtimi të autobusit ai ka qenë në gjendje të mirë shëndetësore. Ndërkohë mëngjesin e sotëm është arrestuar pronari i kompanisë Durmo Turs, udhëheqësi i firmës, 4 punëtorë të kontrollit teknik dhe një person që ka kontrolluar tahografin. Të gjithë ngarkohen për vepra të rënda kundër sigurisë së qytetarëve në trafik sipas Kodit Penal. Për 6 persona PPTH ka kërkuar masë të paraburgimit ndërsa ndaj personit të shtat masa të kujdesit. Të gjithë personat për momentin gjenden në stacion policorë në Shkup.