Qytetari maqedonas: Unë do ta votoj Blerim Rekën (VIDEO)

blerim-reka-anketa-696x430

“Unë do të votoj për një kandidatë shqiptar, ai është Blerim Reka”. Kështu është shrehur një qytetar maqedonas gjatë një ankete që ka zhvilluar ekipi portalit Lajm në prag të zgjedhjeve presidenciale që do të mbahen më 21 prill.

Por, edhe qytetarët shqiptarë që janë shprehur se do ta votonin kandidatin maqedonas Stevo Pendarovski.

Në mesin e të anketuarve kishte qytetarë që do ta mbështesin edhe kandidaten Gordana Siljanovska.

Megjithatë, disa prej të anketuarve nuk kanë përjashtuar mundësinë e bojkotit të zgjedhjeve nga VMRO-DPMNE-ja në raundin e dytë dhe dështimit të presidencialeve për shkak të pamundësisë për tu arritur dalja e nevojshme prej 40% në votime./Lajm/