Lamtumirë miku ynë Mikel Kushnini

FB_IMG_1567058002794

Shkruan: Mehmet Prishtina

Mikel Kuzhnini na la, por ai mbetet në kujtesën tonë përherë. Ishim bashkë ndër nismëtaret dhe themeluesit e Lidhja Shqiptare në Botë (LSHB )1996/97 kurorëzuar me 05-08.10.1997 në Munih
të Gjermanis me Kongresin e parë historik. Foto e parë u shkrep gjatë luftës së Kosovës 1998/99 në Stamboll në shërbim të atdheut dhe për këtë kujtim të çmuar e falenderoj mikun tim dhe veprimtarin e pa lodhur Qamil Bytyqi(Kamil Kamil Bitiş) ulur djathtas është Mikel Kuzhnini, në mes Enver Tali,majtas unë Mehmet Prishtina , mbrapa meje majtas Simon Kuzhnini, Mazhar Krasniqi dhe Qamil Bytyqi.
Fotografit lamtumirëse që shkrepëm sot me Nikoll Shabanaj dhe Ismet Ibrahimi, ishin të fundit me Mikelin. Fli i qet miku im, do të mbajmë në kujtes si njeri human, i dashur me shumë humor dhe atdhedashes i flakt! Jam i sigurt se ti ke lënë porosi dhe befasi në të mirë të kombit. Vepra e jote atdhetare do vazhdoj të jetoj sepse të gjith ne kemi vetem një synim,bashkimin e trojeve etnike dhe interesit kombëtar në një trup.

Lamtumir Mikel Kuzhnini.
Prizren, 28.08.2019