13 persona në hetim për kontrabandim të emigrantëve

Policia

Ministria e Brendshme informon se kanë zbuluar një grup kriminel prej 13 anëtarësh që kishte kontrabanduar imigrantë për një kohë të gjatë cilët në mënyrë ilegale kishin hyrë në Maqedoni dhe i transportonin ata në rajonin Kumanovë-Likovë për transport të mëtejshëm në veri. Një pjesë e grupit përfshinte komandant policie dhe një kandidat për policë.

“Hetimi penal për grupin kriminal të organizuar prej 13 anëtarësh, me një strukturë të përcaktuar dhe strukturë të rreptë hierarkike, është kryer për tetë muajt e fundit, gjegjësisht nga marsi deri në tetor 2019″, tha ai. Ky grup kriminal gjatë periudhës nga marsi i 2019 deri më tani, organizoi kontrabandën e 400 imigrantëve me origjinë nga Afganistani, Pakistani, Iraku, Bangladeshi dhe vendet e tjera në Lindjen e Mesme dhe të Mesme, të cilët kishin jetuar më parë në territorin e Greqisë, në mesin e të cilëve kishte edhe fëmijë, duke fituar përfitim të konsiderueshëm të paligjshëm financiar prej rreth 150.000 deri në 200.000 euro”, tha zëdhënësi i MPB Toni Angellovski.Pasi imigrantët në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut u kontrabanduan në mënyrë të paligjshme nga territori i Republikës së Greqisë, përmes të ashtuquajturës “Kufiri jeshil” në afërsi të Gjevgjelisë dhe Dojranit, me udhëzues të marrë në lokacione të paracaktuara. Nga këto lokacione anëtarët e grupit pranuan imigrantët me automjete udhëtarësh dhe mallrash dhe i transportuan në lokacione pranë fshatrave Marvinci, Shurka, Bogdanci, Udovë dhe Demir Kapi. Pastaj nga këtu janë transportuar deri në vendkalimin kufitar Tabanoc, nga ku janë marrë nga persona tjerë.