Avokati i “Boki 13”: Jovanovski trajtohet në mënyrë çnjerëzore në burg

mkd-432749.jpg

“Klienti im Bojan Jovanovski, trajtohet në mënyrë jo njerëzore nga autoritetet shëndetësore të burgut. Gjatë qëndrimit të tij në paraburgim deri tani, 30herë ka kërkuar ndihmë shëndetësore” Kështu deklaron avokati i të akuzuarit Boki 13, për rastin “Zhvatja”, raporton SHENJA.
Dukovski thotë se gjendja shëndetësore e klientit të tij është shumë e rrezikshme, por nuk po ndërmerren masat e nevojshme.
“Ka ndodhur gabim mjekësor në operacionin për zvogëlimin e lukthit, për shkak te peshës me qëllim të uljes së peshës. Dy herë është kryer ky operacion pa sukses dhe që atëherë nuk u përmirësua gjendja e tij edhe përskaj premtimeve te mjekëve, por gjendja e Jovamovskit, është keqësuar nga dita në ditë”.
Ai kujton se dok. Zoran Spirovski pati thënë se është e nevojshme të bëhet hospitalizim i Bokit 13, në spitalin “8 shtatori”.
“Klinikat në Shkup kërkojnë hospitalizim sepse nuk mund tretmanin të ja bëjnë në Shkup, por këtë nuk e lejon mjeku i burgut. Ai i thotë se mund vetë të kujdeset për pastërtinë dhe ushqimin duke qenë në burg”.