Taravari jep një javë afat për rrënimin e objekteve pa leje

Taravari

Kryetari i Komunës së Gostivarit Arben Taravari, ju ka dhënë afat prej një jave investitorëve që vetë t’i rrënojnë objektet e ndërtuara pa leje.

Siç informojnë nga autoritetet lokale, gjatë ditës së sotme janë kryer inspektime në terren, me çka është konfirmuar se ka pasur devijim nga lejet e dhëna, gjegjësisht ndërtohet mbi madhësinë e parashikuar nga planet ekzistuese të detajuara urbane.

Gjatë inspektimit, Taravari e përsëriti qëndrimin e tij se nuk do të tolerojë ndërtime pa leje.

“Siç kam deklaruar disa herë, toleranca për ndërtimin e jetës së egër do të jetë zero. Sot gjetëm dy raste ndërtimesh mbi lejen e ndërtimit, përkatësisht mbi hapësirën e lejuar. Investitorët kanë një javë për të rrëzuar shtesat dhe për të vazhduar ndërtimin e ndërtesës në përputhje me lejen e ndërtimit. Përndryshe, ne do të veprojmë”, tha Taravari.

Autoritetet lokale të Gostivarit u bëjnë thirrje të gjithë investitorëve që t’i përmbahen rreptësisht lejeve të ndërtimit, rregullave dhe standardeve, dhe inkurajojnë qytetarët të raportojnë raste të ndërtimeve pa leje.