Kjo banane në mur, u shit për 120 000 dollarë

Një banane e ngjitur në mur në Art Basel Miami doli për shitje këtë javë me çmimin (aspak) modest prej 120 mijë dollarësh. Dhe sipas Artnet, që tregton vepra arti, dy nga tre veprat janë shitur. E treta kushton 15 mijë dollarë.

Punimi nga Maurizio Cattelan u prezantua të mërkurën nga Perrotin, një galeri arti kontemporan e cila është themeluar dhe Paris dhe ka një marrëdhënie jetëgjatë me artistin.

Ky është punimi i parë i Cattelan që hijeshon një ekspozitë në 15 vite.