4 të vdekur dhe 126 raste të reja me Covid-19 në Maqedoninë e Veriut

Në 24 orët e fundit janë bërë 1140 testime, dhe janë regjistruar 126 raste të reja të covid-19 në:

 • Shkup 66
 • Kumanovë 6
 • Shtyp 15
 • Prilep 3
 • Tetovë 19
 • Strugë 2
 • Veles 2
 • Bitola 1
 • Kavadarci 4
 • Gostivar 2
 • Probistip 2
 • Sveti Nikole 1
 • Resen 3

4 persona janë të vdekur, një pacient nga Shkupi, Prilepi, Tetova dhe Gostivari.

Sot Instituti për Shëndetin Publik regjistron 48 pacientë të shëruar

 • Shkup 43
 • Shtyp 1
 • Bitola 1
 • Resen 3

Deri më tani janë bërë gjithsej 60.773 testime covid në vend-19. Sot nuk ka testime brenda shfaqjes.

Numri i përgjithshëm i covidit të diagnostikuar në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 6334, numri i pacientëve të shëruar është 2475, të vdekur dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 3557.

8 pacientë janë pranuar në Klinikën Infektive në 24 orët e fundit. Janë 92 pacientë gjithsej në spital. Janë 43 pacientë në mbështetje të oksigjenit, pa pacientë në ventilim mekanik.

23 pacientë të rritur shtrohen në spital në Kozle-19, tre fëmijë pozitivë dhe katër me simptoma të virusit.

Në GOB ” 8 Shtator janë aplikuar 18 të reja, 140 pacientë janë shtruar në spital. Janë 11 pacientë në makinën e frymëmarrjes.

Në spital në Bitola, 45 të shtruar dhe 33 pacientë janë shtruar në spital në Shtip. Departamentet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë dhe Prilep shtrojnë në spital 74 pacientë – pozitivë dhe të dyshimtë për covid-19.