Bujar Osmani do të menaxhojë tre platforma ndërkombëtare

0
27

Maqedonia e Veriut do të jetë kryesuese edhe e SHBA- Karta e Adriatikut (A5). Sot kryediplomati Bujar Osmani ka prezantuar prioritetet e këtij kryesimi. “Një nga sfidat më të mëdha është ambicia që ne i kemi vënë vetes si kryesues aktualë është krijimi i një Koncepti të ri Strategjik të A5 që duhet të pasqyrojë rolin e organizatës në dekadën e ardhshme” – theksoi Osmani.

Nga 1 janari Republika e Maqedonisë së Veriut ka marrë kryesimin e organizatës rajonale më të madhe të sigurisë OSBE. Përveç OSBE-së, Maqedonia e Veriut do të merr udhëheqjen edhe Procesit të Bashkëpunimit të Evropës Juglindore, me çka do të bëhen tre platforma ndërkombëtare me të cilat do të udhëheq Shefi i Diplomacisë së vendit, Bujar Osmani dhe Ministria e Punëve të Jashtme.