Filipçe: Furnizojmë terapi më të sofistikuar për pacientët me kovid

Ministria e Shëndetësisë informon se dje ka dërguar letër deri te Komisioni Evropian për rezervim të terapisë së kombinuar monoklone më të sofistikuar të antitrupave për trajtim të pacientëve të sëmurë nga Kovid-19, me “koktel” nga “casirivimab” dhe  “imdevimab”.

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe deklaroi se te ne është e arritshme gjithë terapia për trajtim të pacientëve me kovid, ndërsa plotësisht do të furnizohet terapi e re.

“Për herë të parë në vendin tonë do të arrijë terapia më e shtenjtë për kovid, e a.q. antitrupa monoklon, specifike për këtë virus. Në momentin e njëjtë kur do të jetë në dispozicion në vendet evropiane, do të jetë edhe te ne”, theksoi Filipçe dhe shtoi se ilaçi do të furnizohet me ndihmën e kredisë nga Banka Botërore.