Jetëshkrimi i suksesit të laborantit Armend Alidemajt në Zvicër…!

Armend Alidemaj ka lindur ne vitin 1975 ne fshatin Pozhar te Komunes se Deçanit. Shkollen fillore e ka kryer ne vendlindje, per shkak se i ati emigroj ne Zvicer ne vitin 1970. Pasi i ati u stabilizua, terhoqi dhe pjesen tjeter te familjes ne vitin 1990. Ishte e veshtire pershtatja me jetesen atje, e sidomos kur gjuha luan rol kryesor ne nje vend te huaj. Armendit iu desh vetem nje vit te mesonte gjuhen gjermane. Mbas nje viti nisi studimet per shkollen e mesme per Stomatolog Teknik. Ai arriti rezultate te larta dhe pas perfundimit te suksesshem nga ky profesion nis praktiken ne Laboratore te ndryshme ne Zürich. Praktika e aftesoj shume dhe e beri nje specialist te pavarur ne fushen qe ai kishte zgjedhur. Me daten 01/06/2004 Armendi realizon endrren e tij dhe finalizon Firmen Zahndesign.ch, qe ndodhet ne Wallisellen afer Zürichut.zahndesign.ch
Ne kete firme ai posedon aparatura moderne ne treg dhe ofron cilesine me te pelqyer nga tregu Zvicerian. Ai ka aktualisht punon me specialiste zvicerian edhe pse ne vendin ku jeton ka shume shqiptare dhe kete as ai nuk e kupton pse ndodh. Laboratori eshte i vogel dhe stafi perbehet nga familjaret e tij, ku ofrojne pajisje moderne ne treg dhe deshirojne qe klienti te mbetet i kenaqur jo vetem nga cilesia por dhe nga cmimi. Per te gjithe te rinjte shqiptare qe zgjedhin te emigrojne ne vende te tjera te botes Armendi I sugjeron mos t’a mohojne qe jane Shqiptare, por te ndihen krenare dhe te realizuar ne jeten e tyre. Ne kohe covidiane si kjo qe po jetojme njeriu i suksesit Armend Alidemaj nuk harron te jape mesazhin e tij duke i ftuar njerezit te jene te kujdesshem qe kjo situate te kaloje sa me shpejt!