Kujdes, EVN dërgon fatura të larta për Energjinë Elektrike

0
39

Qytetarët ankohen se ata morën dy herë më shumë fatura të energjisë elektrike për nëntorin sesa paguanin normalisht në muajt më të ftohtë të dimrit.

Ata besojnë se nuk bëhet fjalë për çmimin e rritur të energjisë elektrike, por që EVN nuk i lexoi matësit e tyre dhe nuk vuri një shumë të madhe ose bëhet fjalë për ndonjë rregullim të faturave.

Nga ana tjetër, EVN, thotë se ekipet e tyre lexojnë rregullisht njehsorët e energjisë elektrike dhe se ky ishte rasti edhe për këtë muaj.

Prandaj, ata rekomandojnë që qytetarët të lexojnë vetë matësit e energjisë elektrike dhe nëse vërejnë një ndryshim në faturë të reagojnë në mënyrë elektronike ose direkt në Qendrat e Energjisë së Konsumatorëve të EVN.

Një banor i Gjorce Petrov thotë se pavarësisht se ishte i ngrohtë me kondicioner inverter, fatura e tij e energjisë elektrike në nëntor ishte më e lartë se në muajt e dimrit të një viti më parë.

Nëse në këtë muaj kur shumica e ditëve ishin të nxehta unë paguaj 12,000 për energji elektrike, atëherë në shkurt është e mundur të merrni një faturë prej 50,000. Unë nuk kisha një llogari të tillë vitin e kaluar, madje edhe në muajt më të ftohtë të dimrit, sepse ngrohem me një kondicioner inverter. Aktuale është dy herë më e lartë se ato fatura – thotë bashkëbiseduesi ynë. Një banore e Qendrës, nga ana tjetër, thotë se në muajt më të nxehtë të verës ajo mori një faturë të energjisë elektrike prej 3,000 denarë.

Pothuajse të gjitha ditët në atë periudhë ne ishim larg shtëpisë, kështu që nuk kishte kush të konsumonte energji elektrike dhe në muajin e verës morëm një faturë për energji elektrike prej 3.000 denarë. Ne u ankuam dhe EVN korrigjoi gabimin. Ata nuk na shpjeguan se si ndodhi që të merrnim një faturë të lartë, por në muajt në vijim morëm një faturë prej 500 denarësh. Nëse nuk ankohemi, askujt asgjë. Tani, ne kemi filluar ta lexojmë vetë njehsorin dhe të shkruajmë në mënyrë elektronike kilovatët e konsumuar në faqen e internetit të EVN dhe ne presim që të kemi fatura më reale – thotë ajo. EVN nuk e mohon që ka gabime të mundshme në fatura, por pretendon që ekipet e tyre lexojnë rregullisht njehsorët dhe ato që përdoruesit morën në faturë janë konsumuar energji elektrike./vecer.mk