Mickoski ofroi kongres të jashtëzakonshëm, Komiteti qendror e refuzoi

Në Komitetin Qendror të VMRO-DPMNE të mbrëmjes, lideri i partisë Hristijan Mickoski u propozoi anëtarëve të thërrisnin një kongres të jashtëzakonshëm, por një propozim i tillë u refuzua.

Siç u tha jozyrtarisht nga VMRO, Mickoski iu drejtua anëtarëve të Komitetit Qendror mbi menaxhimin e përgjithshëm të partisë nga të gjitha aspektet dhe u zhvillua një diskutim i hapur.

Ai propozoi një kongres të jashtëzakonshëm për shkak të kërkesave nga ish-anëtarët dhe zyrtarët për të ndryshuar udhëheqjen për shkak të rezultateve të dobëta të zgjedhjeve, por kjo kërkesë u refuzua nga organi më i lartë midis dy kongreseve – Komiteti Qendror, i cili do të zgjedhë një Komitet të ri Ekzekutiv sonte.