Një studim i ri befasues zbuloi se ilaçi polemik i diskutueshëm antimalarial ndihmoi pacientët të mbijetojnë nga Covid-19

Një studim i ri befasues zbuloi se ilaçi polemik i diskutueshëm antimalarial ndihmoi pacientët të mbijetojnë më mirë në spital.

Një ekip në Sistemin Shëndetësor Henry Ford në Michigan Juglindor tha të enjten studimi i tij mbi 2.541 pacientë të shtruar në spital zbuloi se ata që jepen hidroksilklorinë kishin shumë më pak të ngjarë të vdisnin.
Dr Marcus Zervos, drejtor i departamentit të sëmundjes infektive për Sistemin Shëndetësor Henry Ford, tha që 26% e atyre që nuk u jepet hidroksillorinë vdiqën, krahasuar me 13% të atyre që morën ilaçin. Ekipi shikoi prapa të gjithë të trajtuar në sistemin spitalor që nga pacienti i parë në mars.


“Shkalla e përgjithshme e vdekshmërisë së papërpunuar ishte 18.1% në tërë grupin, 13.5% në grupin vetëm hidroksilklorina, 20.1% në mesin e atyre që marrin hidroksilklorinë plus azitromicinë, 22.4% në mesin e grupit vetëm të azitromicinës, dhe 26.4% për as ilaçet”, shkruante ekipi në një raport i botuar në Gazetën Ndërkombëtare të Sëmundjeve Infektive./CNN

Burimi i Lajmit: https://edition.cnn.com/2020/07/02/health/hydroxychloroquine-coronavirus-detroit-study/index.html?utm_content=2020-07-03T09%3A00%3A11&utm_term=link&utm_source=fbCNNi&utm_medium=social