Pendarovski: ”Çdo qindarkë e vjedhur, tender i mobiluar janë arsyet që të rinjtë largohen nga vendi ”

Sot, Presidenti Stevo Pendarovski nga Pelince kërkoi drejtësi, liri dhe një jetë dinjitoze për qytetarët, në mënyrë që ata të mos largohen nga vendi për më mirë.

“Beteja jonë sot është të sigurojmë një jetë dinjitoze për qytetarët tanë në vendin tonë, jo jashtë vendit. “Dhe për këtë duhet të ketë drejtësi dhe liri”, tha ai në mesazhin e tij të mëngjesit, me rastin e 117 vjet që nga Kryengritja e Ilinden dhe 76 vjet nga Sesioni i Parë i ASNOM.

Qytetarët tanë janë të zhgënjyer me të drejtë, tha ai, kur panë një ndjekje penale që shpresonte të pastronte krimin u nda, duke u bërë pjesë e vetë krimit të organizuar.

“Dendo denar i keqpërdorur, çdo tender i mashtruar, është më shumë një arsye për vendimin e shumë të rinjve për t’u larguar dhe për të rritur zhgënjimet e njerëzve tanë në vendin tonë.” Mënyra e vetme për të ndërtuar një shoqëri të drejtë është respektimi i ligjit. Menjëherë pas zgjedhjes së Presidentit të vendit, unë thashë se do të ishte të punojmë për pajtimin civil, për të cilin kemi nevojë më shumë se kurrë. “Shpresoj dhe pres që përkushtimi të mbështetet nga Qeveria dhe opozita,” tha Pendarovski.

Ai gjithashtu foli për të gjithë heronjtë e njohur dhe të panjohur, komitë dhe partizanët që dhanë jetën e tyre në luftën për liri dhe një shtet të pavarur.

“Falë tyre, sot ne jetojmë në paqe dhe në shtetin tonë, të njohur ndërkombëtarisht.” Kjo është arsyeja pse ne nuk duhet të harrojmë kurrë kontributin e tyre dhe të frymëzuar nga puna e tyre duhet të vazhdojmë të punojmë për mirëqenien dhe prosperitetin e vendit, duke respektuar njëri-tjetrin. “Ne duhet të jemi të virtytshëm dhe të pranojmë sakrificën e tyre, të vetëdijshëm se asgjë nuk fillon ose përfundon me ne.”

Me këtë rast, ai theksoi se vendi ynë ka realizuar anëtarësimin në NATO pas shumë vitesh bllokadash. Ai është i bindur se ky proces është forcim i shtetësisë sonë, i pozitës sonë në institucionet ndërkombëtare.

(Sdk.mk)