Qytetarët në Tetovë në hall prej qenve endacak

0
40

Përderisa krerët e komunave të Pollogut janë duke kërkuar lokacion për trajtimin e qenve endacak, rrugët e këtyre komunave dita-ditës bëhen më të rrezikshme për qytetarët pikërisht nga qentë e pastrehë. Pothuajse nuk ka ditë që nuk raportohet për kafshime të qytetarëve nga qentë endacak. Vetëm gjatë ditës së martë janë regjistruar dy raste të kafshimit nga qentë endacak në Tetovës. Nga policia e Tetovës njoftojnë se të martën në ora 15.10 në Stacionin Policor Tetovë, 46-vjeçarja D.R. nga Tetova ka raportuar se në rrugën “Ivo Lola Ribar” vajza e saj e mitur është kafshuar nga një qen endacak.

Rasti tjetër është denoncuar një orë më pas në të njëjtën ditë, respektivisht në ora 16.20 në Stacionin Policor Tetovë, 38-vjeçarja M.N. nga Tetova ka raportuar se në rrugën “Ivo Lola Ribar” në Tetovë është kafshuar nga një qen endacak.

Krerët e komunave të Pollogut, në seancën e fundit nuk arritën të gjejnë lokacion tjetër për trajtimin e qenve endacak, pasi paraprakisht kishte një vendim të Qendrës rajonale të Pollogut që strehimorja të ndërtohet në atarin e Komunës së Bërvenicës. Por, Këshilli i kësaj komune ka marrë vendim që të mos lejohet ndërtimi i saj. Me këtë rast, kanë dështuar përpjekjet për të marrë donacion nga fonde ndërkombëtare për këtë qëllim.

Kryetari i Qendrës së Pollogut, Bilall Kasami thotë se janë duke shikuar mundësitë të gjejnë lokacion dhe mënyra tjera për trajtimin e qenve endacak.