#RriNëShtëpi, apeli i politikanëve të cilët as vetë nuk e respekojnë një gjë të tillë!

“Ju uroj një fundjavë të këndshme dhe ju përshëndes nga liqeni i bukur i Berovës”, thuhet në postimin e sotëm në Facebook të Sekretarit të Përgjithshëm të LSDM-së.
Megjithëse vetëm disa ditë më parë, ai bëri apel edhe në profilin e tij, qytetarët për të kuptuar seriozitetin e KOVID 19 dhe për të qëndruar në shtëpi, vetë ka shkuar në Liqenin e Berovës për të rimbushur bateritë.

“Rimbushni bateritë tuaja në këto pak ditë të orës policore, uluni në shtëpi, shikoni një film të mirë, kështu që unë rekomandoj me gjithë zemër dokumentarin për Michael Jordan Vallën e fundit, me të vërtetë më frymëzoi dhe më kujtoi disa gjëra të rëndësishme, një film fantastik në 10 pjesë. Dhe nga e hëna, ju lutemi na bëjmë të gjithë më të vetëdijshëm për atë që po ndodh, dhe shumë më të përgjegjshme, pak të humbur për suksesin por edhe më pak për zhgënjimin, le të mos zhgënjehemi në veten tonë, le të jemi krenarë për veten tonë, prandaj kujdes nga vetja juaj dhe kujdesuni dhe kujdesuni për shëndetin e njerëzve të tjerë, qëndroni në shtëpi, qëndroni të shëndetshëm. Unë i kuptoj plotësisht të gjithë ata që janë nervozë për orën policore të re. Pyetja është pse ndodhi, “tha Nikollovski.

Nikollovski u përgjigj këtë pasdite për TV 24 se ai nuk shkel asnjë karantinë, dhe meqenëse masat ishin më pak kufizuese, ai bëri një shëtitje në zonën e Berovës.

“Unë po ju shkruaj këtë nga qyteti i lindjes, Kriva Pallanka. Unë nuk kam shkelur asnjë karantinë dhe as nuk do ta injoroj kurrë rendin e vendosur”, tha Nikollovski.

Shkupi është nën një karantinë të plotë 80-orëshe, por ata që u bënë thirrje qytetarëve që të qëndrojnë në shtëpi dhe të ndjekin rekomandimet dhe masat e rekomanduara prej tyre – ishin të parët që u larguan nga qyteti.

Përveç Sekretarit të Përgjithshëm, jashtë Shkupit ka zyrtarë që nuk janë me origjinë nga Shkupi ose kanë prona në vendet turistike.

Shkupi në 80 orë karantinë, mbeti pa strehën e babait të saj, Petre Shilegov, i cili konfirmoi për TV 24 se është në pronën e tij në Mavrovo, të cilën e konsideron shtëpinë e tij. Nënkryetari i VMRO-DPMNE-së Aleksandar Nikollovski na informoi se ishte në qytetin e tij të lindjes në Ohër, duke përmendur se partia e tyre ishte kundër vendosjes së kësaj karantine.

Karantina e zgjatur e fundjavës për vetëm 4 qytete në Maqedoni, dhe shpërndarja masive e banorëve të këtyre qyteteve nëpër Maqedoni këto ditë ka nxehur rrjetet sociale, por Ministri i Shëndetësisë mbështeti vendimin e qytetarëve që u larguan nga kryeqyteti.

“Sigurisht që do të kishte shumë udhëtime nga vendi i vendbanimit, duke pasur parasysh që kemi një fundjavë të zgjatur. Ne duhet të mësojmë të jetojmë me virusin, por kudo ku shkojmë, duhet të respektohen masat e mbrojtjes personale – vendosjen e maskës, larja e duarve dhe ruajtja e distancës fizike”, tha Filepçe.

Megjithë pritjet që banorët e 4 qyteteve më të rrezikuara të largohen gjatë karantinës së plotë, Ministri Filipçe nuk dha një përgjigje pse ata ende vendosën të prezantonin një masë të tillë.