Si u rrit pasuria e Jeff Bezos për 72 miliardë dollarë gjatë pandemisë?

0
46

Në vitin 2020, të pasurit u pasuruan më shumë.

Kjo përfshin njeriun më të pasur në botë, CEO i Amazon, Jeff Bezos. Që nga e hëna, vlera neto e Bezos ishte rritur me 72.7 miliardë dollarë, me 63.3% gjatë vitit, sipas Indeksit të Miliarderit të Bloomberg.

Këtu është një tabelë që vë në perspektivë miliardat e Bezos, transmeton Telegrafi.

Si kujtesë – Bezos e filloi vitin si njeriu më i pasur në botë.

Miliarderi e nisi vitin me një vlerë prej 116 miliardë dollarësh.

Pasuria neto e Bezos u rrit deri në vitin 2020 ndërsa aksionet e Amazon u rritën në qiell, për shkak të rritjes së blerjeve në internet. Eugene Kim i Business Insider raporton se Bezos është kthyer në llogore gjatë pandemisë, duke marrë një qasje më praktike pasi COVID-19 prish biznesin.

Kritikët kanë kritikuar Bezos për dështimin për të shpërblyer si duhet punëtorët e vijës së parë të Amazon gjatë pandemisë.

“Punonjësit e magazinës kanë hyrë në grevë dhe kanë paditur kompaninë gjatë pandemisë, duke pretenduar se Amazon nuk i mbronte ata sa duhet nga COVID-19”, raporton Allana Akhtar. “Amazon tha se më shumë se 19,000 punëtorë testuan pozitivisht për COVID-19 midis 1 marsit dhe 19 shtatorit”. /Telegrafi/