Spasovski për incidentet në Shkup: Dënimet duhet të jenë më të larta

0
120

Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, është kthyer të flet për incidentet që ndodhën gjatë protestave kundër propozimit francez në Shkup.

Spasovski deklaroi se dënimet për këto raste duhet të jenë më të larta, pasi sipas tij, shteti jep mesazhe të gabuara.

Ai gjithashtu tha se policia ka vepruar me shpejtësi gjatë incidentit në sheshin “Skënderbeu” gjatë protestave kundër propozimit francez.

“Unë si jurist nuk dua të komentoj vendimet e gjykatës, por që po dërgohen mesazhe të këqija, po dërgohen. Deri më tani kam thënë se sidomos në rrethana të tilla shteti duhet të ketë një reagim të ashpër dhe të fortë që do të frenojë të ardhmen që do të donin të vepronin në këtë mënyrë”.

“Në asnjë rrethanë apo qëllim nuk duhet të sulmoni një oficer policie dhe nuk mund të përdorni armë. Sanksionet duhet të jenë më të ashpra”, deklaroi ministri për Punë të Brendshme, Oliver Spasovski.