Ulet numri i të infektuarve në Tetovë, por situata ende është kritike

0
45

Pas takimit të sotëm të Shtabit të Krizave në komunën e Tetovës për t’u marrë me Covid-19, Kryetarja e Komunës Teuta Arifi tha se edhe pse numri i pacientëve të rinj po zvogëlohet, situata mbetet kritike. Sipas të dhënave të selisë qendrore në Tetovë dhe pesë komunave rurale, janë diagnostikuar gjithsej 3811 persona, nga të cilët 2606 persona janë kuruar, 151 kanë vdekur, që ka 961 raste aktive.

Në Spitalin Klinik të Tetovës, aktualisht 45 persona janë në ndihmë të oksigjenit, dhe rastet me pamje klinike mesatare dhe të butë marrin trajtimin e duhur shëndetësor në shtëpi nën mbikëqyrjen e mjekëve të familjes. Gjatë javës së kaluar, numri i rasteve të reja ka rënë pak, por situata epidemiologjike, megjithëse e qëndrueshme, mbetet kritike, tha Teuta Arifi. Ka një rënie të numrit të pacientëve në institucionet arsimore nën kujdesin e komunës së Tetovës.

Janë 2 raste aktive në kopshte, pa një grup të izoluar. Ka 14 mësues pozitivë në shkollat ​​fillore, dhe 4 klasa janë në izolim. Janë 14 mësues pozitivë në shkollat ​​e mesme, informoi Teuta Arifi.

Gjatë javës së kaluar, policia ka lëshuar urdhra pagese për gjithsej 493 persona për kundërvajtje, në përputhje me nenin 6 të dekretit përkatës të qeverisë. Ekzistojnë zgjidhje të reja për izolim për 647 persona, janë bërë kontrolle në rreth 1214 persona dhe nuk ka shkelje.